Érintésvédelmi felülvizsgálatok: pontosan mikor kell elvégeztetni?

//Érintésvédelmi felülvizsgálatok: pontosan mikor kell elvégeztetni?

Érintésvédelmi felülvizsgálatok: pontosan mikor kell elvégeztetni?

Legyen szó munkahelyekről, közintézményekről, lakóépületekről, esetükben az érintésvédelmi felülvizsgálatok nélkülözhetetlenek a biztonságos körülmények megteremtéséhez. Az eljárás célja, hogy megelőzhetők legyenek a súlyos vagy halálos kimenetelű áramütéses balesetek. Jogszabály is kitér arra, hogy milyen rendszerességgel kell elvégeztetniük a vállalkozóknak, intézményvezetőknek az ellenőrzést, azonban ezen kívül még van pár olyan eset, amikor nem szabad megfeledkezni erről.

Amennyiben vállalkozását vagy intézményét szeretné korszerűsíteni, bővíteni, a munkálatok befejezésekor mindenképp szükség van az érintésvédelmi felülvizsgálatokra. Ha megfeledkezik erről, és erre például egy munkaügyi ellenőrzés során derül fény, jelentős bírságokra számíthat.

Az érintésvédelmi felülvizsgálatokkal a tragikus esetek mellett a kellemetlen büntetéseket is elkerülheti. Ha felújít, korszerűsít, átalakít, mindenképp számoljon az ellenőrzéssel! Ha bővebb információkra lenne szüksége ezzel kapcsolatban, vagy ránk bízná a vizsgálatot, keressen fel bennünket a megadott elérhetőségeinken!

By |2020-07-13T07:54:06+00:00július 13th, 2020|Blog| Érintésvédelmi felülvizsgálatok: pontosan mikor kell elvégeztetni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: