Tűzvédelem

/Tűzvédelem
Tűzvédelem2019-10-08T08:07:49+00:00

Biztonság: a fejekben kezdődik!

A tűzvédelmi törvény alapján az üzemeltetőnek, vállalkozónak kötelessége a dolgozói részére a használati szabályokról, a tűzvédelmi előírásokról tűzvédelmi szabályzatot kiadni. Ezt a vonatkozó rendelet alapján csak tűzvédelmi szakember készítheti el.

A törvény értelmében továbbá, az a munkavállaló nem foglalkoztatható, aki a munka megkezdése előtt nem részesült tűzvédelmi oktatásban. Ennek anyagát szintén tűzvédelmi szakember kell, hogy összeállítsa.

Valamint az üzemeltető, vállalkozó, vagy az általa kijelölt tűzvédelmi megbízott feladat még az OTSZ alapján, hogy a létesítményben készenlétben tartott tűzoltó készülékeket, telepített tűzjelző rendszert, hő- és füstelvezető rendszert, oltó rendszert az előírásoknak megfelelően naponta / negyedévente / félévente /évente ellenőrizze és annak tényét a megfelelő, a tartalmilag kötött üzemeltetési naplóban dokumentálja. Vállalkozásom ezekben a feladatokban segít Önnek.

Vállaljuk:

  • A tűzvédelmi szabályzat elkészítését, és kötelezettség esetén a tűzriadóterv elkészítését, megszervezését.
  • Kiürítés számítást
  • A készenlétben tartott tűzoltó készülékek, egyéb tűzbiztonság technikai rendszerek üzemeltetési naplóban való rögzítését.
  • A tűzvédelmi megbízott oktatását,a készülékek, tűzjelző rendszer ellenőrzéséhez. Helyszíni bejárás után szaktanácsadás és a tűzvédelmi hiányosságok feltárását,valamint javaslat tételt azok kijavítására.
  • Tűzvédelmi oktatási tematika készítését.
  • Oktatási segédanyag kidolgozását, a cég sajátosságait figyelembe véve.