Szolgáltatások

/Szolgáltatások
Szolgáltatások2019-11-26T11:57:06+00:00

Munkavédelmi szolgáltatások

  1. Munkavédelmi kockázatértékelés
  2. Kémiai kockázatértékelés
  3. Biológiai kockázatértékelés
  4. Éles vagy hegyes munkaeszközök használatának kockázatértékelés
  5. Munkavédelmi szabályzat kidolgozása
  6. Munkavédelmi oktatás
  7. Teljes körű munkavédelem ellátása
  8. Egyéni védőeszköz juttatás rendjének meghatározása
  9. Foglalkozás Egészségügyi -Orvos vizsgálatának a rendjének meghatározása
  10. Munkavédelmi képviselő képzés

Teljeskörű munkavédelem ellátása: válassza az egyszerűbb utat!

Manapság a különböző hatósági ellenőrzések során egyre gyakrabban kap kiemelt figyelmet a munkavédelem. Az ellenőrök vizsgálják, hogy a munkáltató eleget tesz-e a különböző jogszabályi előírásoknak, és nem ritka, hogy belefutnak hiányosságokba. Az esetek többségében ezek nem szándékosan fordulnak elő, hanem a vállalkozó egyszerűen a rengeteg munka mellett megfeledkezik bizonyos kötelezettségekről. Amennyiben Ön nem szeretne kockáztatni büntetéseket, és elkerülné a kellemetlen helyzeteket a hatósági ellenőrzéskor, keressen bennünket bizalommal a teljeskörű munkavédelem ellátásához!

A teljeskörű munkavédelem ellátásával Önnek sokkal egyszerűbb dolga lesz, hiszen csak a munkájával kell foglalkoznia, mi pedig minden olyan tényezőre ügyelünk, amivel eleget tehet a jogszabályi előírásoknak. A teljeskörű munkavédelem ellátásakor mindenre gondot fordítunk, többek között a rendszeres munkavédelmi oktatásra, a szükséges jelzésekre és a különböző dokumentációk elkészítésére a megszabott határidőknek megfelelően.

Szolgáltatásunk igénybevételéhez bátran lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

Bízza ránk a munkavédelmi szabályzat kidolgozását!

Mire való a munkavédelmi szabályzat? Természetesen a munkavédelem hatékony megvalósítására. A munkavédelmi szabályzat nem kötelező, azonban az összeállítása segítheti a munkát. Az, hogy szükség van-e rá vagy sem, attól is függ, hogy az adott munkahelyen milyen tevékenység folyik, milyenek a körülmények.

A munkavédelmi szabályzat kidolgozása több dokumentum elkészítését is igényli. Szükség van hozzá nyomtatványokra, az oktatási tematikára, orvosi alkalmassági vizsgálati rendre, védőeszköz juttatási rendre. Az összeállítás során a dokumentumban helyet kapnak az általános szabályok és feladatok a munkavédelemhez kapcsolódóan, munkavédelmi eljárások és az alkalmazás feltételei. Forduljon hozzánk bizalommal és rendelje meg profiktól a munkavédelmi szabályzat kidolgozását! Nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren és mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleink számára a legjobbat nyújthassuk.

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén a munkavédelmi szabályzat kidolgozásának megrendeléséhez!

A kémiai kockázatértékelésről bővebben

Manapság nem egy olyan munkakör létezik, ahol a szakemberek veszélyes vegyi anyagokkal, vagy azok környezetében dolgoznak. Ahhoz, hogy biztonságosan végezhessék feladataikat, és ne történhessen tragédia a munkaterületen, a veszélyforrásokat szükséges összefoglalni egy dokumentumban, vagyis egy kémiai kockázatértékelésben.

A kémiai kockázatértékelésből a területen dolgozó szakemberek pontos információkat kapnak a munkahelyükön felhasznált veszélyes anyagokról és azok rendeltetésszerű alkalmazásáról. Ennek a dokumentumnak ugyanaz a célja, mint a munkavédelmi dokumentumoknak, vagyis a kockázatértékelés bemutatja, hogy a kémiai anyagokat és munkaeszközöket hogyan kell megfelelően használni. Veszélyes kémiai anyagoknak számítanak például a különböző fertőtlenítőszerek.

A munkáltatóknak nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a kémiai kockázatértékelés elkészítésének elmulasztása komoly pénzbírsághoz, büntetéshez vezethet. Ha Ön még nem rendelkezik ezzel a dokumentummal, mihamarabb pótolja, de ne csak a büntetések miatt, hanem alkalmazottai biztonságának érdekében is! A kémiai kockázatértékelés elkészítéséért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Munkavédelmi kockázatértékeléssel a jó hírét és alkalmazottai megbecsülését is megőrizheti!

Ön tisztában van azzal, hogy legalább háromévente igénybe kell vennie egy olyan szolgáltatást, ami nélkül alkalmazottai, cége nagyon könnyen veszélybe kerülhetnek? A munkavédelmi kockázatértékelésről van szó, ami tulajdonképpen egy kiértékelés, amire rendszeresen szükség van. Az éppen aktuális állapotok felmérésével lehetségessé válik minden kockázati tényező feltárása és azok kivédése.

Egy munkahely csak akkor válik biztonságossá, ha folyamatosan ellenőrzik, átértékelik a helyszín, a munkaeszközök, a munkafolyamatok színvonalát, állapotát. Az aktuális állapot olyan adatokat szolgáltat a munkavédelmi kockázatértékeléshez, amik alapján fel lehet állítani egy tervet, ami megoldást kínál a kockázat kiküszöbölésére és a munkahely biztonságosságának fenntartására.

A munkavédelmi kockázatértékelés végső lépése a dokumentáció, amelyben a szükséges intézkedéseket is lefektetik. Ezzel elkerülhetőek a munkáltatóra kiszabható bírságok, valamint megakadályozhatóak a presztízsromboló események is.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén, és rendelje meg tőlünk a munkavédelmi kockázatértékelést!

A munkavédelem alapja a biológiai kockázatértékelés!

A biológiai kockázatértékelésnek nincs mindenhol létjogosultsága, csak bizonyos helyeken, munkaterületeken szükséges elvégeztetni ezt a fajta felmérést. Ahol viszont a biológiai kockázatértékelés igénye felmerül, ott nagy valószínűséggel a munkavédelem megteremtésének feltételévé válik.

A biológiai kockázatértékelést abban az esetben szokták megrendelni, amikor fennáll a veszélye az egészségügyi kockázatnak. Fertőzés, járvány kialakulása fenyeget, valamilyen oknál fogva nem megfelelő a munkabiztonság. Azok a szakemberek, akik a biológiai kockázatértékelést elvégzik, tüzetesen átvizsgálják a munkaterületet, felmérik a helyszínt, majd pedig a vizsgálat eredményei alapján kiértékelik az adatokat. Pontosítják a kockázat mértékét és javaslatokat tesznek arra nézve, hogyan lehet megóvni az alkalmazottakat. A megfelelő intézkedéseket a biológiai kockázatértékelés eredményei alapján kell meghozni és így biztosítani a kifogástalan munkavédelmet.

Lépjen kapcsolatba cégünkkel, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, amiknek a segítségével megteremtheti a munkavédelem minden fontos alappillérét!

Mikor kell végezni a munkavédelmi oktatást?

A munkavédelmi oktatással kapcsolatban mindig rengeteg kérdés merül fel, például az, hogy pontosan kiket kell munkavédelmi oktatásban részesíteni vagy, hogy egyáltalán mikor, milyen esetekben kell végezni az oktatást? Ha Ön még nem kapott választ erre a kérdésre, itt a lehetőség, hogy tájékozódjon a témával kapcsolatban.

A munkavédelmi oktatást ajánlott az alkalmazott munkába állása előtt megtartani, hogy a munkavégzés kezdetekor már rendelkezzen a szükséges biztonsági ismeretekkel. Ha új munkaeszköz, technológia kerül bevezetésre a vállalkozásnál, abban az esetben is elengedhetetlen a munkavédelmi oktatás, hiszen csak ezután dolgozhat a munkavállaló hivatalosan ezekkel a berendezésekkel. Az oktatást munkaidőben kell megtartani munkavédelmi szakemberrel. A munkavédelmi oktatás megtartását a tematikával együtt írásban kell rögzíteni, amit pedig az előadás végén alá kell írniuk a résztvevőknek.

Ha szeretne eleget tenni a szabályoknak, és a munkavédelmi oktatáshoz tapasztalt szakembert keres, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Lépjen kapcsolatba cégünkkel, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, amiknek a segítségével megteremtheti a munkavédelem minden fontos alappillérét!

Miért fontos az éles vagy hegyes munkaeszközök használatának kockázatértékelése?

Az egészségügyi szolgáltatás során az éles vagy hegyes eszközök használatával összefüggő baleset vagy egészségkárosodás kockázatának való kitettség, megelőző intézkedések: a kockázatértékelés, valamint az éles vagy hegyes munkaeszközök  biztonságos alkalmazására vonatkozó előírások alapján meghozott, az egészségügyi ellátáshoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások és tevékenységek során bekövetkező sérülések vagy fertőzések megakadályozását célzó intézkedések, ideértve a szükséges legbiztonságosabb eszköz alkalmazását. Az éles vagy hegyes munkaeszközök használatának kockázatértékelése az ilyen munkahelyeket teszi biztonságosabbá.

Az egészségügyi szolgáltató az éles vagy hegyes eszközök kiválasztásakor, ezt követően a biológiai tényezők hatásának kitett munkavállalók egészségének védelméről szóló rendeletben előírt gyakorisággal értékeli a munkavállalók biztonságát és egészségét érintő kockázatokat. A munkavédelem egy munkahely működtetésének alapfeltételeihez tartozik, a kockázatértékelés nélkül pedig nincs munkavédelmi biztonság, így a dolgozók biztonsága is kétséges. Az éles vagy hegyes munkaeszközök használatának kockázatértékeléséért forduljon bizalommal hozzánk, és mi rövid időn belül elvégezzük azokat a teendőket, amik hiányában nem csupán az alkalmazottai épsége lenne veszélyben, de komoly bírságokat is kockáztatna!

Cégünk komoly tapasztalattal rendelkezik a munkavédelem terén, tehát ha Önnek, illetve a cégének az éles vagy hegyes munkaeszközök használatának kockázatértékelésére lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!