Kémiai kockázatértékelés: fontos tudnivalók a nyilvántartásról!

//Kémiai kockázatértékelés: fontos tudnivalók a nyilvántartásról!

Kémiai kockázatértékelés: fontos tudnivalók a nyilvántartásról!

2020. év kezdetén több módosítás is történt a munkavédelmi törvényben, főleg az adminisztráció, nyilvántartás terén. Ezen változások a kémiai kockázatértékelésre is kiterjednek. Az újdonságokkal érdemes tisztában lenni, így a munkáltatók számtalan kellemetlenségtől kímélhetik meg magukat.

Mostantól a kémiai kockázatértékelés során már nyilvántartásba kell venni az alkalmazottak munkahelyi expozíciójára vonatkozó adatokat is. Erre azért van szükség többek között, mert, ha például a dolgozóknál megbetegedés merülne fel, a probléma eredetét a nyilvántartás mellett sokkal könnyebb és gyorsabb lesz tisztázni. Az adatokat a munkaviszony megszűnését követő 10 évig kötelesek megőrizni a foglalkoztatók, ha pedig a dolgozó rákkeltő hatású anyagnak van kitéve, ez esetben a nyilvántartást 50 évig szükséges megőrizni.

Tegyen Ön is eleget a módosításoknak, és figyeljen oda az újdonságokra a kémiai kockázatértékelés során! Ha ebben segítséget kérne, vagy kérdései lennének a módosítással kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

By |2020-10-20T07:57:27+00:00október 20th, 2020|Blog| Kémiai kockázatértékelés: fontos tudnivalók a nyilvántartásról! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: