Munkavédelmi képviselő fontossága, vagyis miért jó, ha van kihez fordulni a munkavállalóknak?

//Munkavédelmi képviselő fontossága, vagyis miért jó, ha van kihez fordulni a munkavállalóknak?

Munkavédelmi képviselő fontossága, vagyis miért jó, ha van kihez fordulni a munkavállalóknak?

Munkavédelmi képviselő személye nem csak a munkavédelmi törvény kötelme miatt fontos!

A képviselő a munkaadó és a munkavállaló közti kapocs, vagyis képviseli a munkavállalók jogait a munkáltatóval szemben, de viszont együtt működve vele, hiszen közös érdeke mindenkinek az egészséges és biztonságos munkahely illetve munkakörnyezet kialakítása.  Egy jó munkavédelmi képviselő igen jó partner lehet ebben, hiszen a munkavállalók maguk közül választják ezért egyértelmű, hogy választottjukban bíznak és segítik. A megválasztott munkavédelmi képviselő vagy képviselők feladata nem könnyű megtalálni a hangot és jó kapcsolatot kialakítani és elérni, hogy komolyan vegyék a személyüket a munkaadó és a munkavállalók ne csalódjanak és továbbra is elégedettek legyenek.

Tehát aki munkavédelmi képviselőnek adja, a fejét az kösse fel! A felkötni valót!

Megéri elvállalni a feladatott!  Képviselni a kollégáinkat, nincs is szebb feladat.

Biztosan mondhatom, hogy ez így van, hiszen 18 éven keresztül én is munkavédelmi képviselőként tevékenykedtem és folyamatosan képeztem magam, hogy a legjobb tudásommal lássam el a kollégáim állttal reám ruházott feladatott. Munkavédelmi és tűzvédelmi végzetség elvégzése után vállalkozást indítottam és elhatároztam, hogy munkavédelmi képviselőket fogok képezni és a 18 év tapasztalataimat megosztom velük. 2016-ban elkezdtem a munkát hamar rá kellet jönnöm, hogy a képzésekből nem igazán fogok tudni egy vállalkozást fent tartani és elvállaltam cégek munkavédelmi szolgáltatását, ahol még több tapasztalatot tudhattam magaménak.

Jó pár képzésen túl igaz volt olyan ahol csak ketten voltunk és az egyik én voltam.

Volt olyan, hogy fel akartam adni és abba hagyni az egészet, mondtam magamnak, hogy legalább a családdal tudsz lenni a gyermekeimmel és a feleségemmel, akik mind végig mellettem álltak és támogattak, hiszen mindig mondom, hogy egy sikeres férfi mögött egy NŐ áll! Aki szól a férfinak, hogy állj már el előlem, mert nem látnak tőled! J

Jó pár képzés elteltével, amikor végig beszélsz közel 8 órát vicces videók és más technikák bevetésével, hogy minél színesebb és érdekesebb legyen az oktatás és a végén az érdektelenséget láttam a tanfolyamon résztvevő képviselő arcán. Feltettem magamnak a kérdést, hogy ilyen rosszul csinálom? Vagy ennyire nem érdekli? Folytassam egyáltalán?  Az ember életében sokszor eljön ez a pillanat, amikor felteszi a kérdést érdemes?

Szeptemberi képzés folyamán három hölgyet volt szerencsém képezni, a hölgyek folyamosan érdeklődtek és kérdéssekkel bombáztak az oktatás során és az óta is igaz csak egy hölggyel folyamatos szakmai kapcsolatban állok és segítem a képviselő munkájában, természetesen, csak ha megkér rá. Szóval én nekik köszönhetem, hogy tovább folytattam az Ők biztató mondatai nagyon sokat segítettek.

 

„Mindet jót a továbbiakban és tartsd meg ezt a lelkesedést!

Sok ilyen elhivatott emberre lenne szükség, mint Te !

Nagyon szépen köszönöm, nagyon hasznos.

Mindenképpen kereslek, ha szükségünk lesz Rád.

 

Sok képzés eltelt már azóta és gyarapodott az elégeted és pozitívan értékelő vissza jelzések.

Tehát folytatom……………!

NL

2019-04-15T18:26:21+00:00